Pages

23 March, 2012

what's wrong witth me?


hurm.. (nada m'geluh) kadang2 kan aku rasa aku ni bangang. huish ganasnye ayat aku ni. wonder why? aku rasa aku ni jenis tak yakin diri sendiri la. tiba2 pernah rasa nak menangis bila bandingkan diri aku dengan orang lain. 'kau ni memang jenis tak reti b'syukur kan?'. ye aku sedar tu. then, makin stress bila tengok result SPM orang lagi bagus. dilema SPM lagi ni. even, keluarga aku cakap result aku dah ok. tapi aku still tak puas hati. lagi2 kat fb tu kecoh lagi pasal result SPM. congrats la, tahniahh la, bla bla bla. i admit, memang jeles. huwaa T_T nak menangis lagi ni. bila aku luahkan perasaan ni kat BFF aku tadi. (1 jam aku b'gayut dengan minah ni, panas telinga wei). situasi di bawah b'laku :

my BFF : mungkin Allah tak bagi apa yg kau nak sebab nanti wujud perasaan bangga, riak?
aku : mungkin la sebab aku t'lalu inginkan 'tu'
my BFF : aku rasa result kau dah ok la. baik kau apply matrik, mesti dapat punye.
aku : ok la sangat. tengok la dulu, aku takut la. huh~
macam2 lagi kitorang borak tapi aku ringkaskan jela erk.

bila difikirkan balik, ada betul juga apa yg dia cakap tu. thanks sayang, kau memang faham aku. even kita selalu gaduh, kita tetap b'baik semula and makin rapat. biasa la tu kan? bila kau takde kan, aku rindu betul nak gaduh. inilah bezanya gaduh dengan BFF and BF. aku harap kita dapat sambung study sama2 nanti. tak lupa Hana too <3 may be aku nak apply maktab p'guruan lepas ni. tolong doakan aku b'jaya ye?
THE END

3 comments:

kura said...

ramainya org dilemaa spm. rilexx. hehhe

farah.fauzi said...

naseb kite same sis.. saya pown mcm tuu jugak.. sedih bile tgk result..tp ok laa.. at least ade orang nak dgr rase hati kite kan.. rase ringan sikit beban :)

Zaza said...

thanks comment ye korang :)
betul tu. ringan sikit bile dah luah kan kat someone.