Pages

26 October, 2012

bila terpaksa hentikan 'habit'



miss me? yeah i know :p


aku yakin setiap orang ada tabiat masing2.
aku juga ada habit tersendiri.
dengan ini, aku ingin beritahu sekalian manusia yang baca blog ini bahawa aku mempunyai bantal busuk atau bantal istimewa. trololol.
aik? apa kena mengena bantal istimewa dengan habit?
meh cek habaq mai.
actually, aku tak boleh tidur tanpa memeluk bantal istimewa tersebut.
so, sebelum tidur aku mesti main2 dengan bantal tu.
pelik kan? pelik is cool okay!
sejak aku memasuki IPTA ni, aku belajar tidur tanpa bantal tu.
sob sob sob. sangat sedih.
yelah, takkan la aku nak bawa bantal tu sekali dekat kolej kan?
ummi suruh buang je bantal tu.
sumpah! aku tak sanggup.
bantal tu dah macam nyawa aku. ok ini tipu.
Animated Pictures Comments Pictures

mula2 memang susah nak tidur tapi lama2 dah boleh redha.
seriusly aku cakap, bukan senang nak hentikan sesuatu habit tu.
memang seksa ok!

aku dah buktikan pada family aku yang aku boleh hentikan habit tu.
even bantal tu dah menemani aku sejak kecil lagi.
see how our relationship very close.
ok ini mengarut.

Alcohol&Drugs Comments Pictures

dalam family aku, ada seorang ni yang mempunyai habit juga.
that habit is SMOKING!!!!!
I HATE CIGARETTES DAMN!


thanks to google

aku sangat sangat sangat sayang 'seorang' tu.
aku dah banyak kali menegahnya dari merokok tapi dia masih merokok juga.
tapi aku tak pernah mengalah.
aku akan sentiasa menegah, menghalang, mencegah dia dari merokok.

nampak tak betapa susahnya nak hentikan sesuatu habit tu.
begitu juga dengan habit aku tu.
tapi kan 'hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih'.

it's okay la.
aku harap dia mampu berhenti merokok sebelum terlambat.
aku sangat berharap.
ini mungkin harapan terbesar aku dalam hidup ini.

Bye Comments Pictures


3 comments:

kura said...

alaaa. bawak je.. sy lelaki, cool je bawak bantal busuk dari rumah. series :P

Zaza said...

hahaha. bantal wangi tu dah campak bawah katil kot. segan lah.

said...

cantiknye blog. jeles -.-"
hee jom baca rahsia sy jom =)