Pages

28 June, 2012

saya dah berubah...

ASSALAMUALAIKUM. (jawab salam tu wajib)

huh~ rindunya blog ni... rasanya dah lama aku tak update blog kan? tak update pun takpe kan? ni bukan blog femes punn. wuuu *touching*

so, entry kali ni aku nak share sikit kemajuan dalam diri aku. ecehhh. sejak menjejakkan kaki di alam universiti, saya dah pandai BERDIKARI. big clap for me! yeah! tak payah nak excited sangat la kan.

ahaaa! firstly, aku nak tunjuk the most peaceful place...

indahnya ciptaan Tuhan

fyi, permandangan ni di pantai Dungun je. sementara tunggu kelas start, aku lepak dekat situ. seriusly aku nak cakap, hati rasa tenang je bila bersantai dekat situ. dengan bunyi deruan ombak. ohhh, dah macam ombak rindu aku tengok.

ini muka excited

semenjak berjauhan dengan keluarga ni, aku dah pandai uruskan diri sendiri. ok, honestly before ni aku hanya b'gantung dengan family je. aku dah pandai basuh baju sendiri, beli makanan sendiri, bangun pagi sendiri, uruskan duit sendiri, bla bla bla. semua sendiri lah.

dalam seminggu tu wajib call ummi / ayah. then, meleleh T_T
normal laa kan? uhukk

bagi aku, ini semua kemajuan yang patut aku banggakan.
aku ada nasihat sikit untuk korang semua dan untuk diri aku juga.
so here my advice, bila kita nak buat sesuatu tu, kita kena ingat ibu bapa kita. even our parent does not know what we do it somewhere but remember that 'Allah maha melihat'.

of course la, 1st time dekat tempat baru kena 'culture shock'. life dekat sini memang jauh aku berbeza dengan life aku dekat rumah. kalau dekat rumah, ada parents yang boleh control. dekat sini, pandai2 lah kau jaga diri sendiri ye. paling penting, find the right friends.

p/s : nasib lah aku dapat roomates yang sekepala dengan aku XD

yeah! saya ada kad metrik lah!

ok lah, blah dulu. hehe :)

No comments: